BVC tridem mengmestwagen bij Vandaele loonwerken

De al eerder aan bod gekomen Vlaamse constructeur BVC introduceerde hun tweede tridem mengmestwagen. Ook deze keer een afgewerkt en doordacht product.

Als vacuüm pomp koos BVC een pomp van het merk JUROP, een merk dat sinds jaar en dag bekend staat voor duurzame pompen in landbouw en industrie. Daarnaast zorgt een turbovuller voor tijdswinst en zo onrechtstreeks voor een rendabelere aankoop.

De klant koos voor grote tractiebanden, de BKT 800/65R32. De keuze lag vooral bij de bodemvrijheid, hoe breder de band hoe lager de bodemverdichtingsgraad. De tweede reden was de soepele loop door de hoge banden. Zo heeft u minder PK’s nodig en spaart u aanzienlijk veel brandstof. De Tridem mengmestwagen heeft een sterke tractie as van het merk MAN. De STROBBE tractie versnellingsbak, 2 versnellingen voor/ 2 versnellingen achteruit zorgt ervoor dat u steeds, in welke omstandigheden ook uw tractie as kan activeren. Naast de wielaandrijving bezit deze 25 kuubs mesttank twee gedwongen gestuurde assen en een liftas. De sturing wordt automatisch uitgelijnd, dit voorkomt overbodige slijtage van de banden. Een leuk detail is de BVC-spatbord verbreders, dit omdat de spatborden wielsafzonderlijk zijn.

De levensduur van een landbouwtrailer hangt veel af van gesmeerde bewegende delen. BVC installeerde daarom een automatisch smeringssysteem. De load sensing bediening zorgt voor betrouwbare, maar wel toegankelijke bediening voor iedere gebruiker.

BVC construct ZwevezeleAdvertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s