!!TEST!! MERLO Multifarmer 40.9CS 170HP CVT

AGROPROMAG kreeg van DE LILLE NV en BEYNE VN het vertrouwen om een machine in het veld te testen. Merlo gaf ons de 170 pk sterke multifunctionele telescooplader met driepunts hefinrichting in vertrouwen. Beyne gaf ons de half-gedragen TERADISCPRO HYDRO met een werkbreedte van maar liefst 5 meter in vertrouwen. Met deze twee bezienswaardige machines gingen wij aan de slag in het West-Vlaamse PITTEM.

MERLO zal volgend jaar 20 jaar de Multifarmer verkopen, dus aan ervaring geen gebrek. Alleen blijft de stap voor landbouwers groot om een multifunctionele telescooplader aan het werk te zetten op het veld. Wij durfden de uitdaging aan en dreven deze machine tot het uiterste. Met de 5 meter brede BEYNE schijveneg konden wij de 170pk maximaal benutten. Deze schijveneg vraagt normaal minimaal 40pk per meter werkbreedte. Deze schijveneg zou dus omgerekend 200pk nodig hebben om het ideaal werkbeeld te verkrijgen. Met de 170pk IVECO krachtbron in onze MERLO konden wij tot een werksnelheid van 12km/u rijden, wat best aardig is voor het aantal pk’s dat wij ter beschikking hadden. Een schijveneg vraagt normaal gezien een werksnelheid van tussen 14 en 19km/u.

Een bijkomend verschil is dat MERLO Hydrostatisch aangedreven is en een tractor mechanisch. Wij stelden vast dat deze hydrostatische MULTIFARMER een maximale krachtomzetting naar de grond heeft. Aan alles merken wij dat deze machine wel degelijk gemaakt is voor veldwerk. Op zwaardere grondsoorten bleef de MERLO met zijn brede banden het maximale geven. Ook voor transportwerken is de machine uiterst geschikt. Zoals iedere MERLO heeft deze machine ook een begrensde rijsnelheid van 40km/u.

De Hydro-Pneumatische cabinevering zorgt dan weer voor het nodige comfort tijdens veldwerk. De cabinevering van MERLO is uniek, en al zeker in de wereld van de telescoopladers. MERLO maakt gebruik van verticale vering, wat als positief gevolg heeft dat je als chauffeur niet “schommelt”. Schommelende cabines zorgen sneller voor rugklachten en zo kortere werkdagen voor uw als chauffeur. Bijkomend voordeel van vering, vering over het algemeen is ook duurzamer voor de machine zelf. Vering vangt veel schokken op die anders opgevangen zouden worden door het chassi of andere delen van een machine.

Dank aan DE LILLE NV en BEYNE NV voor het vertrouwen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s