!!TEST!! MERLO Multifarmer 40.9CS 170HP CVT

AGROPROMAG kreeg exclusief van de firma’s DE LILLE NV (Merlo) en BEYNE VN een machine ter beschikking om ‘live’ in het veld te testen, dank voor het gestelde vertrouwen!  Merlo  stelde ons de recent geüpdatet 170 pk sterke multifunctionele telescooplader “Multi Farmer” type MF40.9CS met driepunts hefinrichting en 100% mechanische PTO ter beschikking. Firma Beyne stelde ons de half-gedragen TERADISCPRO HYDRO met een werkbreedte van maar liefst 5 meter ter beschikking. Met deze hoogste bezienswaardige en vooral UNIEKE machines combinatie gingen wij aan de slag in het West-Vlaamse PITTEM.

Volgend jaar zal het 20 jaar zijn dat de Multifarmer zijn entrée maakte op de markt, dus aan ervaring geen gebrek. Alleen blijft voor sommige landbouwers de stap nog ietst groot om een multifunctionele telescooplader aan het werk te zetten op het veld. Wij  de uitdaging graag aan en dreven deze machine tot het uiterste. De 5 meter brede BEYNE schijveneg liet toe om  de 170pk maximaal benutten Dit type schijveneg vraagt normaal zo’n 40pk per meter werkbreedte. Omgerekend heeft deze Beyne TERADISCPRO HYDRO dus 200pk nodig om het ideaal werkbeeld te verkrijgen; een hele uitdaging voor deze Merlo MF40.9CS! Met de 170pk die de 4.5liter FPT krachtbron in onze MERLO produceert konden wij makelij een werksnelheid van 12km/u aanhouden, wat best aardig is voor het aantal pk’s dat wij ter beschikking hadden. Idealiter rij je met zo’n schijveneg met een werksnelheid van 14 tot maximaal  19km/u, we zaten met onze 170PK dus aardig in de buurt.

De MERLO heeft een Hydrostatische transmissie (zoals elke goede verreiker) en een tractor was veelal mechanisch, alhoewel vandaag ook meer en meer ‘continue variabel’. Wij stelden vast dat deze hydrostatische aandrijving van de MULTIFARMER een geavanceerde hydrostatisch betreft, van de allernieuwste “CVT”-type met ‘Eco Power Drive’ -sturing om een maximale krachtomzetting naar de grond te garanderen. Aan alles merken wij dat deze machine echt wel gemaakt is voor veldwerk. Ook Op zwaardere ondergrond bleef de MERLO met zijn brede banden het maximale geven. En Ook voor transportwerken is de machine uiterst geschikt, dankzij de “B.S.S.”-mastvering én de standaard unieke én gepatenteerde cabinevering. Zoals iedere MERLO Turbo- of Multi Farmer met >100pk heeft deze machine ook een begrensde toprijsnelheid zodat die topsnelheid van 40km/u vlot gehaald en aangehouden wordt. Dankzij de “E.P.D.”-sturing regelt de machine bij die topsnelheid ook het motortoerental zo laag mogelijk waar het ruime koppel van de sterke F.P.T.-motor goed van pas komt.

De unieke én gepatenteerde Hydro-Pneumatische cabinevering zorgt dan weer voor het nodige comfort tijdens veld- en transportwerk. De cabinevering van MERLO is ongekend uniek, en al zeker in de wereld van de telescoopladers. MERLO maakt gebruik van verticale vering, wat als positief gevolg heeft dat je als chauffeur niet “schommelt”. Schommelende cabines zorgen sneller voor rugklachten en zo kortere werkdagen voor uw als chauffeur. Bijkomend voordeel van vering, vering over het algemeen is ook duurzamer voor de machine zelf. Vering vangt veel schokken op die anders opgevangen zouden worden door het chassis of andere delen van een machine.

Dank aan DE LILLE NV en BEYNE NV voor het vertrouwen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s