Vervaet Q-series

Vervaet, een gekende Nederlandse constructeur van landbouwmachines, een naam die op wereldniveau goed presteert, kwam met een volledig nieuwe bietenrooier op de markt.

Iedereen kent de fameuze “TRIKE” of wel de drie of vijfwielige, zelfrijdende mengmest spreider.  Vervaet bouwt niet enkel innovatieve mengmestspreiders, maar investeert ook fors in nieuwe en efficiënte bieten rooitechnieken. Al jaar en dag zijn de VERVAET bietenrooiers gekend als zeer betrouwbare machines.

Bij de Biervlietse machinebouwer staat bodemvrijheid toch wel hoog in het vaandel. Zo gebruikt de constructeur steeds grote wiel, maar vooral de strategische plaatsing van de wielen zorgen voor een zo laag mogelijke bodemverdichting. De langs achter geplaatste DAF motor zorgt dan weer voor de ideale gewichtsverdeling. Naast deze slimme truckjes is het gebruik van lichte materialen een medeoorzaak voor een lichte rooier. Bodemvrijheid is zeer belangrijk, dat weten de landbouwers en daar wil Vervaet maar al te graag oplossingen bieden.

“De Q staat hoofdzakelijk voor “Quad”, omdat de machine 4 wielen heeft. Omdat de achterwielen tegen elkaar staan, heeft hij  hetzelfde voordeel als een driewieler: de wielen lopen elk in hun eigen spoor. De keuze daarin blijft echter bij de gebruiker, want er kan worden gekozen voor een bredere wielopstelling. Ook staat Q voor Quality, zoals bekend in ons motto: “Experiencing Quality”.

De machine kan onder alle omstandigheden het benodigde werk verrichten en kan volledig naar de omstandigheden worden gebouwd:
De machine is namelijk modulair ontwikkeld. Zo behoren 3 verschillende ontbladeraars, 2 rooiers, 2 bunkergroottes, 2 motoren en 4 verschillend reinigingsmodules tot de mogelijkheden.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s