Merlo VS Manitou

Manitou en Merlo, twee merken die aan elkaar gewaagd zijn, net daarom zette ik  ze graag tegenover elkaar. Met een positieve gevoel konden wij deze twee krachtpatsers vergelijken om zo gelijkenissen en verschillen te zoeken. Manitou is een France verreiker en Merlo is van Italiaanse makelij.

Eén van de uiterlijke verschillen is de deur. Manitou kiest voor een mooie design deur uit één stuk, met een elektronische ruit. Voor de rest is de deur vervaardigd uit metaal met aerodynamische look  en binnenin bekleed met vloeiend gelijnde kunststof. Merlo daar in tegen kiest voor de klassieke glazen deur uit twee delen, maar heeft er wel mooie details aan toegevoegd. Daarnaast is de beveiliging van de voorruit ook verschillend, Manitou maakt gebruik van de kijkhoek, maar Merlo van robuustheid.

Beide merken gebruiken een Deutz motor van 130pk en hebben een maximaal hoogtebereik van 7 meter. Het hefvermogen van de Merlo in dit model is 3,5 ton en van deze Manitou van 3,7 ton. Manitou maakt bij deze verreiker gebruik van het PoweShift systeem, dit zorgt voor een rendabelere krachtomzetting naar de grond toe. Merlo gebruikt enkel hydrostatische aandrijving, dit zorgt dan weer voor een hoger rijcomfort.

Met het extra spiegeltje in de cabine bij Manitou heb je een veiliger gevoel als je in kleine ruimtes moet manoeuvreren. Merlo zorgt er dan weer voor dat u hoog en dicht tegen de werkruimte zit als bestuurder en u zo op de baan meer controle voelt over de machine.

Twee merken, twee verschillende werkingen, maar alle twee zitten ze op gelijkaardig niveau. Alles hangt af van waarvoor en waar deze machine gebruikt zal worden. Service is een vereiste als gebruiker van dit soort werktuigen.

Dank aan Agri-Lemahieu voor de Manitou en dank aan BVBA Vanryckeghem voor de Merlo!

http://www.agrilemahieu.be/

https://www.bvbavanryckeghem.be/nl/

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s