JOHN DEERE introduceerde 9000i series

Eind augustus 2018 stelde John Deere hun nieuwe serie veldhakselaars voor, dit zou de 9000i serie worden. De 9000i bestaat uit 4 modellen, de 9600i, 9700i, 9800i en 9900i.

20181003-XT201878Deze modellen betekenen voor het merk geen grote uitbreiding in het gamma. Deze veldhakselaars zullen de 8600, 8700 en 8800 vervangen en aanvullen.  John Deere geeft de 9600 een eigen motor van 625PK. De andere 9000 modellen krijgen allemaal een V12 24.2L krachtbron van Liebherr, met vermogens tot maar liefst 970PK. Door het hoge vermogen kan men aan een lager toerental werken en zo ook het brandstof verbruik doen dalen. Zelf onder de 1400tpm levert deze motor nog een uitstekende koppel en voldoende vermogen, ook bij hoge belasting.

20181003-XT201871Naast het verhogen van  de vermogens voorziet John Deere deze krachtpatsers standaard van een breder gewaskanaal, zo wil de fabrikant het rendement van de machine met 10% verhogen. Ook de korrelverwerkingsscore steeg met 10%, deze cijfers kwamen van John Deere zelf en nog enkele onafhankelijke gespecialiseerde onderzoekscentra. Bij een veldhakselaar gaat het om de haksel en kneuskwaliteit, daarom geeft John Deere de mogelijkheid de trommels met 40, 48, 56 of 64 messen te voorzien. Ook voor het kneuzen van de korrel kan u kiezen uit twee verschillende systemen, de John Deere Premium of Xtream kneuzer. De Premium heeft een zaagtand profiel, maar bij de Xtream kan u kiezen tussen het standaard zaagtand profiel of het nieuw XCut-profiel dat is uitgerust met een spiraalgroef op het oppervlak van de wals. De optionele Dura Line heavy-duty coating zorgt voor een hogere duurzaamheid.

20181003-XT201871De grote wielen die onder deze machine geplaatst kunnen worden zorgen voor een hogere bodemvrijheid, daarnaast zorgen grotere wielen er voor dat de machine hoger ten opzichte van de grond komt te staan en dat er zo weer wordt gezorgd dat er ook in extremere omstandigheden door gewerkt kan worden. Bodemvrijheid is de dag van vandaag een veel besproken thema, want machines worden steeds zwaarder en groter. Grotere en bredere wielen kunnen al een groot deel van het gewicht reduceren, maar dat blijft relatief. Om die reden zijn bandendruk systemen in trek bij landbouwers en loonwerkers.

20181003-XT201892Oogstseizoenen zijn kort, vaak zo kort dat de landbouwers en of loonwerkers ook s’nacht huw werk moeten voortzetten. Daar speelt John Deere dan ook graag op in. John Deere tractoren kunnen uitgerust worden met de wel bekende 360° verlichtingspakket. Bij de veldhakselaars gaan ze zelf nog een stap verder, zo monteert men zelf  lichten onder het plaatwerk. Op die manier kan de loonwerker als hij laat thuis komt nog het onderhoud van de machine doen, zonder in te leveren op kwaliteit van zijn werk door een te donkere werkomgeving.

U kan enkel lange werkdagen afleggen als het comfort van de chauffeur hoog in het vaandel gedragen wordt bij de fabrikant. John Deere mag zeker trots zijn op de comfortscore in de cabine. De armleuning met de bedieningsunit is daar deel van, maar ook de lucht geveerde zetel en het zicht vanuit de is daar onderdeel van.

 

 

 

 

Dank aan AGRI-LEMAHIEU!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s