BEYNE houdt het niet enkel bij veldspuiten

Beyne, een merk dat bij veel landbouwers en loonwerkers bekent staat als producent van veldspuiten produceert nu ook zelf grondbewerkingsmachines.

20180811-XT200124Beyne is al sinds 1974 een belangrijke veldspuitenfabrikant in de Benenlux en Frankrijk. Deze veldspuiten staan vooral bekent door hun ongeëvenaarde afwerking. Zo worden alle metalen delen gezandstraald, gemetaliseerd en gepoederlakt. Dit poederlakken maakt net het verschil op de collega fabrikanten.

In 2016 zocht het Oostenrijkse Premium Parts, een gekend fabrikant van slijtonderdelen een overnemer. Beyne besloot deze fabriek in september 2016 over te nemen en maakte er ook meteen IQ Parts van. Het oorspronkelijke Premium Parts was een onderdeel van een fabrikant van hoogwaardige grondbewerkingsmachines, namelijk Vogel & Noot. Het was nooit de bedoeling van Beyne om ook meteen de productie daarvan door te zetten. Maar omdat de over heel Europa verspreide dealers veel vraag hadden naar deze grondbewerkingmachines, besloot Beyne om toch meteen te starten met de productie van rotorkopeggen en schijveneggen. De productie verhuisde van Oostenrijk naar België (Ichtegem).

20180811-XT200186Het gamma van de rotorkopeggen bestaat uit twee modellen met elk twee verschillende werkbreedtes. De twee modellen zijn de Arterra MS en de Arterra GRIP en verkrijgbaar in werkbreedtes van 3 en 4 meter. Het verschil tussen de twee modellen is dat de Arterra MS gemaakt is tot vermogens van 180pk en de Arterra GRIP gemaakt is voor de zwaardere vermogens. De GRIP heeft grotere ruimtes tussen de roterende tanden en zo kan u met grotere vermogens een hogere werksnelheid halen.

De schijveneggen daarin tegen heeft een breder gamma, zo heb je de modellen van 2.5, 3.0, 3,5 en 4 meter die niet opvouwbaar zijn en zowel gedragen als half gedragen te verkrijgen zijn. De half gedragen machines kunnen door de hydraulisch ophefbare rubberen kluitenbreker/aandrukrol ook op de weg steun vinden.

De opvouwbare schijveneggen met werkbreedtes van 4, 5 en 6 zijn gedragen of20180811-XT200146 getrokken. Deze werktuigen kunnen gemakkelijk omgevormd worden van gedragen naar getrokken. Zo werkt men met twee modules, de eerste module is de schijveneg zelf, maar de tweede module is een optionele constructie die de schijveneg zelf zal dragen en zo het gewicht op de achterbrug van de trekker zal verdelen.

 

Beyne garandeerd dat deze machines zeer kwalitatief en duurzaam zijn. Zo gebruikt men enkel de lagers van SKF, een zeer gekend producent. Verder zijn alle slijtonderdelen gehard en hebben ze een aerodynamische vorm.

 

Wat ons persoonlijk opviel was dat ondanks de robuuste bouw de machines een elegante uitstraling hadden. Ook vroegen de schijveneggen weinig grote vermogens om aan 9-15km/u voort getrokken te worden. Ook zijn er twee grotes van schijven die verkrijgbaar zijn, de 510mm en 610mm. Dit zorgt er dan weer voor dat u zo in verschillende grondsoorten perfect werk kunt leveren. De rotorkopeggen zien er robuust en betrouwbaar uit, ook werden er gunstige snelheden gereden die er dan voor zorgen dat deze Arterra’s zeer redabel  zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s