WERELDPRIMEUR 938M AG CAT WIELLADER

 

Na het succes van de 926M AG wiellader, specifiek ontworpen voor landbouwdoeleinden, wordt op Libramont de zwaardere versie 938M AG gelanceerd.

Met een eigen gewicht van 16.5 ton is deze wiellader uitermate geschikt om te voldoen aan de steeds groeiende vraag, grotere hoeveelheden silagemateriaal te kunnen verdichten binnen een kortere tijdspanne. Deze machine is gehomologeerd voor de landbouw en is dan ook als landbouwvoertuig ingeschreven.

 

De machine is specifiek uitgerust naar landbouwdoeleinden toe

De machine is vlot te verplaatsen op de openbaren weg door zijn max breedte uitgerust met dubbele wielen van 3370mm de Caterpillar 938M AG is momenteel de enigste in zijn klasse die gekeurd is op 3.45 (reglementair op de openbare weg) en de enigste machine op de markt te verkrijgen met sperdifferentieel vooraan en een unieke slipdifferentieel achteraan. Deze zorgt voor een optimaal klimvermogen en sterk verbeterde tractie. Ook de instelbare “Tractioncontrol” op deze machine is een extra voordeel waarmee we ons onderscheiden van onze concurrenten en een minimale bandenslijtage met zicht meebrengt.

De 190pk sterke CAT 7.1 motor drijft een hydrostatische transmissie aan, dit heeft als voordeel dat de machine veel soepeler en sneller optrek zonder schokken (machine geeft geen versnellingen). De aandrijving kan geprogrammeerd worden naar de noden van de klant. Door de uiterst intelligente aandrijving en motorsturing wordt een effectief verbruik van tussen de 9 en 11 liter per uur verkregen. De machine werkt vlot en stil bij een motortoerental van max 1600tr/min. Wat een laag verbruik, en een minimum aan slijtage met zich meebrengt. Door de intelligente aandrijving wordt vlot 40km per uur gereden aan 1600tr/min. Een bijkomende handigheid is de Cruise control op de machine wat dan weer het uitmuntend comfort aanvult… Het uitgekiende motormanagement zorgt ervoor dat er geen stilstand of specifieke handelingen moeten worden uitgevoerd naar regeneratie toe. De machine kan constant verrichten waarvoor hij is ontworpen en heeft tal van snufjes om de motor te sparen zo wordt een lange levensduur verkregen…

Ondanks een leeggewicht van maar liefst 16 820kg heeft geeft deze machine de hoogste bodemvrijheid die op de markt beschikbaar is.

De minimale afstand tussen de wielen van 1280mm zorgt er dan weer voor dat de machine ook op smalle kuilen het ruwvoer optimaal kan aandrukken. Ook is de bodemvrijheid bij dergelijke machine enorm van belang, de steeds grotere hoeveelheden gelost silage materiaal kunnen zo vlot en zonder opstoppingen verwerkt worden.

 

TOONAANGEVEND GEBRUIKSGEMAK EN COMFORT

De cilinders zijn allemaal van demping voorzien, waardoor de machine onder hoge belastingen wordt ontlast, alsook de actieve boomsuspention ontlast de bestuurder en komt het werkcomfort ten goede.

Het solide hefmechanisme met 100% parallel actieve vering heeft zowel giek als bak programmaties die ervoor zorgen dat steeds op dezelfde bakpositie of hefhoogte gewerkt wordt.. (Return to Dig) wat dan terug een kostenbesparende functie is. De slechts 13 smeerpunten bewijzen hier nogmaals hoe onderhoudsvriendelijk deze machine is.

De machine is standaard uitgerust met centrale smering, dit wil zeggen dat de machinezeer onderhoudsvriendelijk is en zeker voorzien is voor langewerkdagen. Een onderhoudsbeurt aan de motor gaat vlot via een aftapkraan, alle filters zitten mooi en vlot bereikbaar en gegroepeerd bij het openen van de rechter motorkap.

Een knap staaltje van techniek kan ook toegeschreven worden aan de koeling, De grofmazige radiatoren kunnen zonder probleem stof en grasdelen verwerken, mede door de uitgekiende radiatorgril, en de uiterst degelijke omkeerventilator die op programmeerbare tijdstippen doe boven elkaar liggende radiatoren (geen ophoping van materiaal)  reinigt.

De Cat 938M% AG is ontworpen voor lange werkdagen waar comfort en effecient brandstofverbruik voorop staan. De machine is voorzien van de nieuwst signalisatie op de openbaren weg en tijdens de nachtelijke werkuren is de machine voorzien van een LED pakken waar 46000 Lumen ter beschikking wordt gesteld. Wat het werken s ’nachts en een stuk vergemakkelijkt en het comfort van de chauffeur maximaliseert. Zo is in de 938M AG Handler steeds ook camera achteraan de machine die automatisch inschakelt als u achteruit rijd, die beelden worden direct getoond op de display in de cabine.

Nog nooit kon u zo veilig en zo spelingsvrij een aanbouwdeel koppelen aan de machine met de minste inspanning, dit door de hydraulische snelwissel met wiggen (100% spelingsvrij aankoppelen van aanbouwdelen).

http://www.bm-cat.com

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s