!!WERELDPRIMEUR!! DEZEURE MultitransD20 met Turbocleaner

Nergens ter wereld ontwikkelde een constucteur van aanhangwagens zo een innovatieve en veelzijdige machine als bij DEZEURE. De West-Vlaamse constructeur ontwikkelde in samenspraak met de klant de MULTITRANS D20, uiterlijk vergelijkbaar met hun TRANSD20.

Deze overlaadwagen is uitgerust met een gepatenteerde reinigingsunit, maar in 20180719-XT208692tegenstelling tot het vorige model is deze in tien minuten demonteerbaar en kan de wagen ook zonder reinigingsunit gebruikt worden. Door de RVS graan dichte dubbele kettingbodem is het mogelijk om iedere vrucht in deze wagen over te laden. De reinigingsunit is beschikbaar met  reinigingsrollen, of sterrenbed.

 

20180719-XT208661DEZEURE is gekend voor de ontwikkeling van aanhangwagens met tractie, maar de Nederlandse markt is daar minder in geïnteresseer. DEZEURE vond het dan ook meer dan normaal om daar een oplossing voor te zoeken en die vonden ze. De combinatie van grote wielen (Banden met een diameter van 1680 mm op 650 mm breedte), lagedrukbanden en een topdrukcilinder zou tractie evenaren. In theorie is dit zeker en vast een goed alternatief, want grote banden hebben een groter draagvlak en al zeker als deze nog uitgerust zijn met een dubbel lagedruk systeem. Dit lagedruksysteem werkt zeer snel doordat deze 4000l per minuut pompt. De afduw cilinder zorgt er dan weer voor dat de voorwielaandrijving van te trekker optimaal benut wordt.

De kettingbodem wordt onderaan beschermd met een verzinkte ijzeren plaat, dit als veiligheidsmaatregel.

20180719-XT208678Naast deze twee grote verschillen is de bunker ook anders dan hun TRANS D20. Deze bak is lager, maar langer. Met als bedoeling dat de valhoogte weer beperkt wordt en dat de aanhangwagen ondanks zijn grote wielen toch laag genoeg blijft om onder eender welke oogstmachine te rijden. Uniek aan deze uitvoering is groter volume tot 45 m³.

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s