John Deere Command-Pro op proef bij Farmpicture JR

Eind vorig jaar stelde JOHN DEERE hun Command-Pro voor aan het publiek. Na zeer lang testen, ondervinden en advies van verschillende landbouwers en loonwerkers kwamen ze dan eindelijk op de markt met hun eigen Joystick. Met een nominaal vermogen van 230pk, een maximum vermogen van 300pk bracht men twee modellen uit met deze multifunctionele rijhendel. Daarmee breidde ze de 6R uit met twee zwaardere modellen.

Agri-Lemahieu de lokale JOHN DEERE dealer van de Westhoek (B) gaf mij een 6230R in vertrouwen mee. Het was de bedoeling dat ik deze trekker onderzocht op vlak van comfort, wendbaarheid en bedieningsgemak enz.. Na een half uur rijden en wat experimenteren had ik al gauw het gevoel dat ik de trekker onder controle had, dus ging ik ook langs bij lokale akkerbouwers en loonwerkers om hun ervaring met deze trekker achterhalen.

“Zeer wendbaar volgens zijn vermogen”

“Een heel stabiele trekker zowel op het veld als op de weg”

“Je zit enorm hoog en daarom heb je een optimaal zicht rondom je trekker”

De DEMO trekker van de dealer was uitgerust met de Command-Pro, TLS-Plus voorasvering, HCS-Plus cabinevering, 360° LED verlichting, fronthefinrichting, elektronische spiegels, de meest gesofisticeerde zetel enz. Kort verwoord een zeer complete werkpartner. Met al deze technieken, snufjes en opties kwam het gewicht van deze tractor op een bescheiden 9660kg. Dit werkpaard heeft een nominaal vermogen van 230pk, maar maximaal 270pk.

“Zeer gebruiksvriendelijk”

“Over de bediening is nagedacht, alles heeft zijn functie”

“Een tractor die zeer gemakkelijk optrekt naar zijn maximale snelheid”

Nagedacht over problemen met het manoeuvreren; Iedereen kent het probleem van als u met een aanhangwagen achteruit rijd, dat u bij het leiden van de kar achteruit zeer veel moet draaien aan het stuur, zodanig dat de aanhanger op de gewenste plaats te staan komt. JOHN DEERE komt met de oplossing, men ontwierp Vario-Steering, dit zal het debiet van de servo-pomp regelen. In plaats van 4,25 toeren te draaien aan het stuur zal u met Vario-Steering maar 3 toeren draaien om uw maximale draaihoek te bekomen. Boven een snelheid van 14km/h schakelt Vario-Steering automatisch uit om  uw veiligheid te garanderen.  Dit is niet de enige nieuwigheid in het manoeuvreren, zo ontwierpen ze de functie in de rijhendel. Het naderen van werktuigen voor het aankoppelen kan vaak wat giswerk zijn en gevaarlijk zijn wegens het achteruit rijden aan hogere snelheden en de reactiesnelheid voor het remmen. Als u de Joystick naar links trekt en dan voor- of achteruit duwt of trekt, dan zal de trekker zich verplaatsen op een ingestelde kruip-vites(0-2km/h). Als u de hendel loslaat zal de tractor onmiddellijk tot stilstand komen. Het nut van deze functie is dat u uw werktuigen zeer makkelijk en veilig kan benaderen en aankoppelen.

“John Deere 360° verlichting is een must”

“Eén scherm met al de functies is zo overzichtelijk, ronduit fantastisch”

“Elk onderdeel van de Command-arm heeft zijn eigen kleur”

De Joystick is ontworpen om op een zeer ergonomische en economische manier te rijden. Deze traploze transmissie schakelt zeer vlot zonder dat u ondervind dat u aan het versnellen of achteruit aan het schakelen bent. Als u de rijhendel vooruit duwt, dan schakelt deze omhoog totdat u de hendel los laat, maar als u vooruit duuwt tot u een klik voelt, dan zal de tractor automatisch naar boven schakelen tot zijn maximaal ingestelde snelheid (cruise control). Als u de machine in vooruit zet en dan naar rechts duwt, dan zal de trekker in één van de twee ingestelde snelheden gaan rijden.

De bedoeling van JOHN DEERE was om een zeer wendbare, lichte en betrouwbare trekker op de markt te brengen die toch toch zeer hoge vermogens heeft. Elke bestuurder van deze trekker kan mij bevestigen dat deze tractor zeer wendbaar is. Als het om gewicht gaat staat deze machine ook hoog in de rating, want deze trekker weegt minimaal 9,2 ton. Deze JOHN DEERE kent dezelfde betrouwbaarheid als waarvoor ze al sinds jaar en dag bekend voor staan. Met 6.8l 6 cilinder en tot 300pk is dit een tractor met een zeer zware krachtbron.

Ik wil Agri-Lemahieu uitdrukkelijk bedanken voor het vertrouwen en deze unieke kans!www.agrilemahieu.be

Wilt u meer weten over deze tractor, dan kan u steeds contact opnemen met uw lokale JOHN DEERE dealer.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s