AVR Puma 3

Als opvolger van de Puma+ ontwierp de Roeselaarse fabrikant een volledig nieuwe aardappelrooier, de Puma 3. AVR begon in het jaar 1849 als constructeur van kleine landbouw werktuigen. Pas in 1970 begon deze fabrikant te groeien tot een wereld speler in de aardappel rooi en poot industrie.

AVR zoekt steeds manieren om innovatief om te gaan met technieken en zo zeer lichte, maar toch zeer betrouwbare machines op de markt te brengen. Als producent van getrokken aardappelrooiers en 4rijige rooiers wil AVR zich onderscheiden van de andere producenten. Ook in de aardappelpootmachines stelt AVR zich sterk op.

Deroo loonwerken nv. schafte deze machine dit jaar aan om hun team te versterken. Met een vermogen van 469pk uit een Volvo motor wordt deze 23 500kg lichte rooier hydraulisch aangedreven. Met een bunker van maar liefst 8000kg inhoud bied deze de mogelijkheid om constant te blijven rooien, ook zonder het nabij zijn van een kipper. Deze machine kan rijafstanden van 75 en 90cm rooien.

Landbouwers en loonwerkers weten maar al te goed hoe kostbaar hun tijd wel niet is, daarom wordt het steeds belangrijker om s’ nachts het werk op een veilige manier door te zetten. AVR gebruikt daarom LED werk verlichting, zo voelt de bestuurder zich veilig, door het heldere licht dat op het werkgebied gericht staat.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s