Ploeger BP2140

Bonen, erwten, spinazie, aardappelen en nog veel meer, voor deze markt zet PLOEGER Machines de deuren open. Door het bouwen van machines voor specifieke teelten onderscheid PLOEGER zich van andere oogstmachinefabrikanten.

PLOEGER begon in 1959 als kleine constructeur van zelfrijdende oogstmachines. Hun eerste machine was een erwtenplukmachine, het zou hun eerste stap zijn in hun succes verhaal. Vandaag de dag is PLOEGER de enigste fabrikant van erwtenplukkers, na de overname van PMC. Al gauw breidde de fabriek in Roosendaal uit tot een wereld speler voor oogstmachines. Bij oogstmachines bleef het niet, in 2017 kwam hun eerste Trike op de markt om zo ook een stap in de bemestingstechniek te zetten. Deze machine is gebaseerd op een CHALLENGER Terra-Gator door de mechanische aandrijving.

Loonwerken WULLEN uit Leisele nodigde me uit om hun nieuwe BP2140 bonenplukker in beeld te brengen. Deze machine werd drie weken geleden geleverd en werd de dag nadien al ingezet. Bart, de bedrijfsleider en bestuurder van de machine is uiterst positief over deze plukker.

Al jaren staat loonwerken Wullen sterk in het zaaien en oogsten van bonen en erwten in West-Vlaanderen en Noord-Frankrijk. Na jaren ervaring met PLOEGER Machines kennen zij de plukkers vanbinnen en vanbuiten. Bart en zijn team hebben al veel evoluties in de machines gekend.

De PLOEGER BP2140 volgde de BP2100 op, de voorganger was een ook zeer gekende bonenplukker door zijn onvoorwaardelijke betrouwbaarheid. De nieuwe machine bezit een sterke en betrouwbare SCANIA motor. Vroeger bezaten PLOEGER machines een Deutz krachtbron van Duitse makelij. Met de Deutz motoren in deze mastodonten waren er regelmatig technische storingen doordat deze nog geen AD-bleu motoren bezaten. Maar de motoren werden vooral veranderd, omdat een SCANIA compacter is met een groter vermogen

“In extreme natte omstandigheden kunnen we ook doorrijden” Door de grote bandenmaten (900/60R32) wordt deze machine altijd inzetbaar vertelt Bart me, ook  hoe de machine hen nooit in de steek laat waardeert hij. De mechanische aandrijving zorgt voor veel meer kracht dan een hydrostatische aandrijving.

Het debiet van zo één machine is een gemiddelde van 0,5ha per uur. Naargelang de toestand van de vrucht of de grootte van de akkers kan men boven of onder het gemiddelde van het debiet gaan. Daarbij laat de comfortabele en ruime CLAAS cabine toe om lange dagen door te werken zonder dat de kwaliteit van uw werk daar onder lijd.

De bediening van deze plukker zit volledig ingewerkt in de armleuning, waardoor deze zeer gebruiksvriendelijk is. Door de installatie van meerdere camera’s op de BP2140 kan u op een veilige manier waar u ook bent de machine verplaatsen met het nodige zicht.

Meer van deze machines op: http://www.ploeger.com

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s