Unieke AGRIFAC Condor

Loonbedrijf Lamerant uit Merkem (b) kwam dit jaar voor het eerst op de Vlaamse velden met hun zelfrijdende kunstmest strooier. Er werd een AGRIFAC Condor opgebouwd met een VICON RO-EDW strooier met sectie afsluiting.

Waarom? Omdat er in de westhoek een groot areaal aan spruiten staat wou Hans Lamerant zich inzetten om als enigste in West-Vlaanderen een speciale kunstmeststrooier te maken. Omdat spruitplanten zeer hoog kunnen worden, kan je niet met een gewone tractor door de vrucht rijden. Het idee groeide om een zelfrijdende sproeier om te bouwen, omdat deze een variabele wielbasis hebben en de machine hoger van de grond is.

Het was eerst mijn bedoeling om zo een machine nieuw te laten bouwen, maar niemand geloofde in het concept. Ik belde veel constructeurs van veldspuiten, maar niemand zag het echt zitten of ze haakten af. Ik wou toch mijn wil door drijven, dus zocht ik naar een occasie veldspuit. Na lang zoeken vond ik een recent model van AGRIFAC, maar het was een veldspuit die een ongeval had mee gemaakt. Na de machine te bezichtigen besloot ik deze Condor aan te kopen, want enkel de sproei inrichting was zwaar beschadigd. Ook moest er een nieuw chassis onder, want die was gescheurd.

Gelukkig kon ik rekenen op een lokale AGRIFAC verdeler. Samen met Dauchy-Frimout uit Kemmel bouwden we de machine volledig om en werd er GPS op geïnstalleerd. Mijn klanten zijn alvast zeer positief over de werking en zien alle pluspunten duidelijk in hun vrucht.

Advertenties

4 gedachten over “Unieke AGRIFAC Condor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s